Blog, Diner, Lunch, Recepten

Review: Ecofabulous + recept

Om de stap naar een veganistische leefstijl te maken, is kookinspiratie geen overbodige luxe. Vegan kookboeken vormen de perfecte oplossing, dus ik heb besloten om boekrecensies te schrijven. Deze keer: Ecofabulous van Lisette Kreischer.

DSC_2311-01

Metamorfose

Komt dit boek je bekend voor? Dat zou kunnen kloppen, want Lisette Kreischer bracht Ecofabulous, toen nog Being Ecofabulous, bijna tien jaar geleden al uit. Dit jaar verscheen het opnieuw, maar dan beter. Het boek heeft een metamorfose ondergaan. Een goede, als je het mij vraagt.

Eco is sexy

Waar het uit mijn mond wat suf zou klinken, maakt Kreischer een broccoli cappuccino sexy. Haar recepten zijn modern, al worden er ‘gewone’ ingrediënten gebruikt die je gewoon in de supermarkt kunt vinden. Het kookboek is opgedeeld in seizoenen, want ook koken met seizoensgroenten is sexy. Mega pluspunt: er staan superveel foto’s in. Dat vind ik zelf altijd heel prettig, omdat je dan een idee hebt van hoe het er ongeveer uit zou moeten zien.

DSC_2313-01

Tijd voor de test

In het boek schrijft Kreischer over hoe haar moeder haar ooit verraste met een culinair diner en dat de courgettesoep zo in de smaak viel, dat ze het als voorgerecht, hoofdgerecht én dessert aten. Dat moest dan wel een heel bijzondere soep zijn. Ik haalde de nodige ingrediënten in huis en flanste deze o-zo-magische soep in elkaar.

Voor dit recept heb je geen olie nodig om in te bakken. Vind ik al een fijn, want ik haal mijn vetten liever uit de originele bronnen (noten, zaden, olijven etc.). De soep zelf kun je gemakkelijk en snel bereiden. En de smaak? Ja, heerlijk! Ik zou wel als tip willen meegeven om niet te enthousiast te zijn met de spinazie, want deze overheerste naar mijn mening. Volgens mij heb ik er 150 gram in plaats van 75 in gegooid, dus dat klinkt fair. Dan nog is de soep superlekker, maar als nagerecht neem ik liever wat anders uit het boek.

DSC_2310-01

Ecofabulous, Lisette Kreischer
Uitgeverij Orlando
€ 19,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *