Blog

Hoe ik bijna 10 kilo aankwam terwijl ik vegan at

Ja, lieve mensen, het leven gaat niet altijd over rozen. Ook als veganist kun je zwaarder worden – en niet zo’n beetje ook. Ik ben het levende bewijs van dat vegans niet alleen maar worteltjes knagen.

siora-photography-632987-unsplash.jpg

Over mij wordt vaak gedacht dat ik supergezond eet en leef. Dit is iets dat veel andere vegans zullen herkennen. Want als veganist kun je geen koek, snoep en taart eten, toch?

Was het maar zo’n feest.

Met de nieuwe vegan pizza’s van New York Pizza en Domino’s, de plantaardige ijsbekers van Ben & Jerry’s en al die vegan koekjes waarvan je niet eens wist dat ze vegan waren, begeven we ons op dit moment in vegan junk food paradise. Natuurlijk wil ik alles proberen en natuurlijk wil ik elke vegan burger- of kebabtent aan de binnenkant gezien hebben, maar lichter word ik er niet op.

Ik zal er verder geen pagina’s lange klaagzang van maken, maar ik moet zeggen: dat nummertje op de weegschaal is me flink tegengevallen. En de bijna losspringende knoop van mijn broek ook. Hier moet iets aan gedaan worden – vind ik dan.

Dit is waarom ik deze blogpost ben gaan schrijven. Ik wil m’n verhaal weer delen, m’n website weer een beetje opfleuren. In de volgende alinea’s zal ik mijn ‘goede voornemens’ formuleren, zodat ik wel moet én zodat ik jullie mee kan nemen tijdens deze journey. Want ik wil eerlijk zijn. Ik plaats dan wel leuke fruitfoto’s, maar achter de schermen ga ik los op Oreo’s en deal ik met eetbuien.

Goed. Allereerst wil ik me voornemen om zo veel mogelijk whole food plant based te eten, zoals ze dat dan noemen. Weinig tot geen bewerkt voedsel. Wat mij betreft hoeft daar geen lange uitleg bij. We weten allemaal dat een lepeltje natuurlijke pindakaas beter is dan zo een met palmolie, suiker en zout, maar ook dat kikkererwten in hun puurste vorm het altijd zullen winnen van de hummus uit de supermarkt.

Dan: de valkuilen van het leven als ‘foodie’ ontwijken. Scroll even door mijn instagramfoto’s van de afgelopen weken en je zult begrijpen waar al dat overtollige buikvet vandaan komt. Overal chocolade. OVERAL. Daarbij was ik niet bezig met of de hoeveelheid op mijn bord wel goed was, maar vooral met hoe het er op de foto uit kwam te zien. Less is more was bij mij niet echt van toepassing. Meer daarover een andere keer.

Als laatste wil ik tien kilometer gaan hardlopen, want ook zonder kip en kwark kun je fit zijn (kijk maar naar een gorilla, een van de sterkste wezens en volledig herbivoor).

Nu moet ik wel, want nu heb ik het opgeschreven en gepubliceerd. Ik ga jullie op de hoogte houden, goed? Tot zo ver de update vanaf mijn front.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *