Dessert, Lunch, Ontbijt, Recepten, Snacks

GEZONDE WORTELTAART – MIJN EERSTE YOUTUBE VIDEO

AHH, Miriam goes YouTube! Wie had dat gedacht? Ik in ieder geval niet.

Het is waar: ik heb al mijn schaamte opzij geschoven en ik ben voor de camera gaan zitten. In deze video maak ik een recept voor een gezonde, glutenvrije, geraffineerde suiker vrije en olie vrije worteltaart. En hij is nog lekker ook.

Bekijk de video hier!

Wat je nodig hebt (voor 2 personen, of 1 als je dat leuk vindt):

 • 100 gram havermout
 • 25 gram kokosbloesemsuiker
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 1/2 theelepel gember
 • 1/4 theelepel nootmuskaat
 • 1 eetlepel lijnzaad
 • snufje zout
 • 120 gram plantaardige yoghurt
 • 1 geraspte wortel

Optional:

 • frosting
 • walnoten

 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Voeg alle ingrediënten, behalve de wortel, toe aan een blender of keukenmachine als je net zo lui bent als ik, maar je kunt het ook in een beslagkom mixen. Vermaal de havermout dan wel eerst tot meel in een blender. Als het beslag goed gemixt is, kun je de geraspte wortel er doorheen scheppen. Voeg toe aan een springvorm van 12 centimeter, maar je kunt het ook over ongeveer vijf tot zes muffinvormpjes verdelen. Plaats voor 35 minuten in de oven. Laat ‘m even afkoelen, bestrijk eventueel met frosting en genieten maar!

 

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *