Diner, Recepten

Gele curry met ananas en quinoa

Er was eens een ananas, een handje kruiden en een blikje kokosmelk… Kun jij raden hoe dit verhaaltje verder gaat? Precies, ze vormden een curry! Was ook totaal niet uit de kop te halen 😉 Dit recept wil je proberen!

Maar zo ging het eigenlijk wel. Ik werd geïnspireerd door een recept van The Happy Pear, waarin zij mango’s slachtten en tot een heerlijk frisse curry maakten. Het water liep me in mijn mond. Het mag dan winter zijn, maar een kommetje warme curry met wat zomerse ingrediënten zag ik wel zitten!

De ananas was een experiment, maar ik was er zeker van dat dit bijna niet fout kon gaan. Ik nodigde zelfs een vriend van me uit, omdat ik wist dat ik hier sowieso anderen blij mee kon maken. Hij kwam niet trouwens. Warme ananas leek hem niets. Nou, Joep, je hebt wat gemist!

Nu mag je het zelf proberen.

Wat je nodig hebt (voor 4 porties):

 • 1 ananas (ik gebruikte vers, maar uit een blikje kan vast ook)
 • 1 blikje kokosmelk
 • 1 rode peper
 • 2 tenen knoflook
 • verse gember (ik gebruikte een stuk van ongeveer 2cm)
 • 1 stengel citroengras
 • 1 tl kerrie
 • 1/2 tl gerookte paprika
 • 1/2 tl kurkuma
 • 1/2 tl zout
 • 1/2 tl peper
 • 1 prei
 • 2 puntpaprika’s
 • 1 paksoi
 • 1 rode ui
 • Quinoa (ik gebruikte drie kleuren quinoa)
 • koriander naar smaak
 • sesamzaad voor garnering

Bereid de quinoa volgens de verpakking. Snij de ananas in stukken. Bewaar de helft voor later. Voeg de andere helft toe aan een keukenmachine of blender samen met de kokosmelk, 3/4 van de rode peper, knoflook, verse gember, citroengras en de kruiden. Mix tot er een dikke saus is ontstaan. Snij de rode ui, prei, puntpaprika’s en paksoi in stukjes en bak deze in olie of water. Voeg saus, koriander naar smaak en de rest van de rode peper en ananas toe tot dit warm is. Serveer met de quinoa, verse koriander en sesamzaadjes. Eetsmakelijk!

Heb jij deze curry gemaakt? Deel dan een fotootje op Instagram en vergeet vooral plantbasedbrekkie niet te taggen!

1 thought on “Gele curry met ananas en quinoa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *