Dessert, Lunch, Ontbijt, Recepten, Snacks

Kruidnoten trifle

Jahoor, hij is er! Met paard, pieten en al heeft Sinterklaas afgelopen zaterdag voet aan wal gezet in Dokkum en zondagochtend lag er alweer een zakje kruidnoten in mijn schoen! Daar moest iets mee gebeuren.

Ik weet niet hoe dit in andere huishoudens gaat, maar zodra ik een zak kruidnoten in huis heb, is-ie binnen no time leeg. Heel vervelend (maar vooral heel lekker). Deze keer heb ik er wat bewaard, zodat ik daarmee het beste ontbijtje ooit kon maken.

De meeste kruidnoten uit de supermarkt zijn vegan, maar helaas niet glutenvrij. Mocht je een recept zoeken voor gezonde, glutenvrije vegan kruidnoten, ga dan even naar naturallpure.nl. Daar kun je een recept vinden dat aan alle eisen voldoet (en ik heb het recept ontwikkeld, wat het nog leuker maakt)!

Wat je nodig hebt:

  • 250 milliliter soja chocolademelk
  • 70 gram havermout
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 200 milliliter sojayoghurt
  • 100 gram kruidnoten
  • frambozen (optioneel)

Voeg de soja chocolademelk, havermout en de chiazaadjes samen en laat deze een nachtje weken. Bedek de volgende ochtend de bodem van een pot of bakje met wat kruidnoten. Schep hier wat van het havermoutmengsel en vervolgens een laagje sojayoghurt overheen. Beleg weer met een laagje kruidnoten en herhaal deze stap tot de rand bereikt is. Serveer eventueel met frambozen.

Heb jij deze trifle gemaakt? Deel dan een fotootje op Instagram en vergeet vooral plantbasedbrekkie niet te taggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *