Blog, Vegan stories

Vegan Stories: Joyce van nevernotcooking.nl

Omdat ik het belangrijk vind dat mensen gehoord worden, laat ik wekelijks iemand zijn verhaal doen in de serie Vegan Stories. Deze week is dat: Joyce van nevernotcooking.nl.

Vegan Challenge

“Ik ben pas sinds kort veganist. Een vriendin van me vroeg of ik vanaf 1 april dit jaar mee ging doen aan de Vegan Challenge. Ik dacht eerst dat het niets voor mij was, maar ik besloot het toch te proberen. Mocht het niet bevallen, dan kon ik altijd mee stoppen. Omdat ik in april enkel vegan recepten op mijn blog wilde hebben, begon ik een maand eerder. Voor maart was ik vegetariër, maar dit was ook van korte duur. Voor mij werkt het niet om dingen ‘half’ te doen en voor mij voelde vegetarisch zijn zo. Ik heb echt mijn ding gevonden door vegan te worden. In eerste instantie deed ik het voor mijn gezondheid en de dieren. Inmiddels is daar ook wel een deeltje milieu bij gekomen.”

Leren schoenen

“Ik eet niet alleen vegan, ik leef ook vegan. Ik heb nog leren schoenen die ik zal dragen tot ze af, maar om eerlijk te zijn, denk ik dat ze nog wel even mee gaan. Wie weet geef ik ze over een tijdje wel weg. Wol koop ik niet meer en ik let er op dat mijn cosmetica vegan is. Het voelt beter om dit te doen. In eerste instantie dacht ik: ach, dat is niet nodig, maar het is best simpel om ook op andere dingen te letten. Je moet alleen even je weg er in vinden.”

Extreem en overdreven

“Mijn vriend vond het extreem en overdreven. Anderen uit mijn omgeving, hebben er eigenlijk niets over gezegd. In het begin vergat mijn vriend wel eens dat ik vega(n) was en nam hij een McChicken of dingen waar ei of melk in zaten mee. Ik voelde me altijd super lullig als ik het weigerde, maar ik wilde het echt niet. Nu vergeet hij het nog steeds af en toe. Een enkele keer roept dat frustratie bij hem op, maar het is al stukken beter dan het was. Hij is beslist geen vegan en al helemaal geen vegetariër, dus het is al heel wat als hij iets wil proeven. Als we op pad zijn en we wat gaan eten, zoeken we gewoon iets waar we allebei kunnen eten. Het duurde wel even voordat we onze weg daarin hadden gevonden. Soms baal ik er van dat hij niet veganistisch is. Het lijkt me fijn om gewoon elke dag één maaltijd te koken voor ons samen, in plaats van twee aparte maaltijden, maar ik laat hem gewoon vrij in zijn keus om als omnivoor te leven. Het is zonde van mijn tijd en energie om me er druk om te maken.”

Vegan junkfood

“Een nadeel aan het vegan zijn, is dat niet elk restaurant vegan opties heeft. Ik kan best spontaan ergens een hapje eten met behulp van bijvoorbeeld de app Happy Cow, die mij vertelt waar restaurants en winkels met veganistische opties zich bevinden, maar een willekeurig restaurant in stappen, zit er niet in. O, en er is te veel vegan junkfood. Alle veganistische koekjes, snoepjes en chips MOET ik proberen. Niet heel goed voor de lijn, maar wel erg lekker. Een voordeel is dat ik bewuster bezig ben met wat ik naar binnen prop – naast die snack attacks dan. Een ander voordeel is dat ik me lichamelijk beter voel, maar dat heeft er dus ook mee te maken dat ik beter let op wat ik eet.”

Never not cooking

“Ik vind het leuk om meer te doen met veganisme. Daarom blog ik op nevernotcooking.nl. Daardoor ben ik ook actief op Instagram en Facebook. Inmiddels blog ik ook voor de Vegan Challenge en regel ook de social media.”

Volg Joyce op nevernotcooking.nl, YouTube, Facebook en op Instagram!

Ook jouw verhaal doen? Stuur me dan een berichtje via Instagram of per mail!

3 thoughts on “Vegan Stories: Joyce van nevernotcooking.nl

  1. Wat een leuk intervieuw met Joyce!
    Wat ik zo knap vint aan je intervieuw met ik bijna de ander via jou pen hoor. Ik vint dat echt geweldig😘
    Ga zo door!!

  2. Wat een leuk interview! Ik wist helemaal niet dat je pas zo kort vegan bent, dat is nergens aan te merken! Heel knap <3 Ga vooral zo door met al die veel te lekkere vegan recepten maken! Als straks iedereen bij jou eten koopt, móeten restaurants wel meegaan met de vegan trend 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *