Dessert, Recepten, Snacks

Gezonde pinda fudge

Vroeger was ik mega, maar dan ook MEGA fan van die Lonka karamel fudge. Met gemak werkte ik een hele zak in m’n uppie weg. Ik weet nu dat Lonka helaas melkpoeder gebruikt in haar producten, dus ik voelde me geroepen om een plaatsvervanger te creëren.

Karamel staat nog op mijn lijstje, maar pindakaas gaat bij mij ALTIJD voor. Altijd. Man man man, wat een uitvinding is dat. Anyways, in de kop van dit recept lees je dat deze fudge gezond is. In tegenstelling tot de standaard fudge, bevat deze versie enkel natuurlijke suikers en gezonde vetten. De pinda fudge zit vol proteïne en vormt zo een goede snack voor voor of na het sporten – of gewoon op elk moment van de dag. Ik vind ‘m vooral lekker na het eten met een kopje goede koffie.

Doordat je de kokos maalt tot kokosboter en dit vervolgens mengt met pindakaas en kokosolie, ontstaat er een geweldig rijke (en vooral machtige) fudge. Iedereen zal denken dat er verschrikkelijk veel boter en suiker in zit, maar niets is minder waar. Op naar het recept!

Wat je nodig hebt (voor ± 18 stukjes):

  •  90 gram geraspte kokos
  • 170 gram natuurlijke pindakaas (da’s 1 potje) (het liefst zonder zout)
  • 120 milliliter gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop (of een andere zoetstof)
  • Ongezouten pinda’s, gehakt
  • Een snufje zout (optioneel)

Bedek een bakblik met bakpapier. Ik ging voor een half brownieblik (de andere helft was gevuld met een zak gebroken lijnzaad om de fudge in vorm te houden), maar je kunt het jezelf makkelijker maken door een cakevorm te gebruiken. Voeg de geraspte kokos toe aan een keukenmachine en mix de kokos op de hoogste stand tot er een romige substantie ontstaat. Dit duurt zo’n 4-8 minuten. Voeg nu de pindakaas, kokosolie, ahornsiroop en zout naar smaak toe. Je kunt nog een of twee eetlepels siroop toevoegen om het zoeter te maken. Mix tot er een glad mengsel is ontstaan en giet dit in je bakblik. Strooi de pinda’s over het mengsel en plaats de fudge in de vriezer. Na een kwartier zou het goed moeten zijn, maar laat het nog even staan als de fudge te zacht voelt. Snij de fudge met een heet mes in stukjes. Je kunt de fudge het beste in de koelkast bewaren, hierin blijven ze tot ruim een week goed. In de vriezer houden ze het een maand vol, maar vergeet niet dat wanneer je ze uit de vriezer haalt, ze 5-10 minuten op temperatuur moeten komen.

Heb jij deze fudge gemaakt? Deel ‘m dan op Instagram en vergeet vooral plantbasedbrekkie niet te taggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *