Blog

Review: Wat maakt je mooi

Om heel eerlijk te zijn: ik ben echt een noob als het aankomt op (gezichts)verzorging. Ik heb er de ballen verstand van, maar wat ik wél weet, is waar mijn huid goed op reageert ..en dat is op deze twee vegan producten van Wat maakt je mooi.

Oatmeal Cookie Cleanser

Ik ben gek op alles wat met havermout te maken heeft, maar dat je je gezicht er mee kunt reinigen… Who knew?! Oké, havermout is alles behalve sexy – zo ook deze cleanser (al maakt het hippe potje het wel iets beter), maar daar gaat het nu even niet om. Wat belangrijk is, is dat er 100% natuurlijke ingrediënten in zitten én dat-ie zeep vrij is! Ik denk dat daar een hoop mensen blij van zullen worden.

De Oatmeal Cookie Cleanser bestaat voornamelijk uit boters, oliën en klei. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik had daar gelijk mijn vraagtekens bij. Blijkt dus dat deze vetten vuil en oneffenheden aantrekken! De castor olie die erin verwerkt zit, wordt ook wel wonder olie genoemd. Niet zo gek, want deze werkt ontstekingsremmend, ontgiftend, kalmerend en reinigt de huid. Klei, in dit geval kaolin klei, werkt absorberend, zit vol met ijzer, magnesium, calcium, sodium, zink en andere mineralen en trekt gifstoffen en oneffenheden aan. Havermout op zijn beurt, absorbeert overtollige oliën en werkt rustgevend voor de gevoelige huid.

Klinkt natuurlijk prachtig, maar wat is de volgende stap? Gelukkig zat er een gebruiksaanwijzing bij de cleanser (hihi). Het is dus de bedoeling dat je een beetje van de cleanser op je vinger of een theelepeltje doet en dit vervolgens aanbrengt op een vochtige huid. Je kunt de cleanser inmasseren en gelijk afspoelen, maar ik koos ervoor om het tien minuutjes als masker te laten zitten. Vervolgens spoel je het af met ruim, warm water. Nou, lekker dat het was! Ik heb van mezelf best snel een droge huid, dus dit werkte perfect.

Fluffy Brown Sugar & Fig Body Butter

Je snapt dat ik al gelijk viel voor de ‘fluffy’ (it’s so fluffy I’m gonna die!!) Is het ook echt zo luchtig als dat het doet lijken? Jazeker! Dit is leuk spul, want zodra je een beetje aanbrengt op je huid, smelt het. Ook dit product bevat 100% natuurlijke ingrediënten (een klein beetje parfumolie, dus misschien 99%). De belangrijkste twee van deze ingrediënten zijn kokosolie en cacaoboter. Kokosolie zorgt voor vitamines, mineralen en antioxidanten en de cacaoboter helpt striae tegen te gaan (niets mis met een beetje striae, maar dit is altijd mooi meegenomen).

De geur is zoet, maar zacht. Naast bruine suiker en vijgen, is er ook een vleugje vanille, perzik en passievrucht verwerkt in deze bodybutter. Toen ik me helemaal had ingesmeerd (de bodybutter is geschikt voor het hele lichaam), voelde mijn huid superzacht en ik rook het nog de hele dag. Al kan ook aan mij gelegen hebben, want niemand heeft een opmerking gemaakt over dat ik zo lekker rook 🙁

Anyways: ik ben blij. Blij dat er van dit soort vegan producten worden gemaakt en blij dat mijn huid er ook zo gelukkig van wordt.

Disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *