Dessert, Recepten, Snacks

Blauwe bessen & limoen mini cheesecake

Een tijdje geleden plaatste ik een geweldig recept voor deze raw matcha & lime mini cheesecake. Het leek erop dat ik twee mini matcha cheesecakes had gemaakt, maar guess what!? Ik heb stiekem twee verschillende taartjes gemaakt, waaronder deze blauwe bessen & limoen cheesecake!

Ja, had ik jullie zomaar even gefopt. Maar niet klagen, want het is allemaal in jullie voordeel. Anders hadden jullie het recept voor deze net zo lekkere – misschien nog wel lekkerdere cheesecake niet gehad. En die wil je wel, geloof mij.

Mijn ouders, oom en tante hebben ‘m goedgekeurd. Een favoriet konden ze niet kiezen, maar dat-ie goed smaakte, was wel zeker! In dit geval was het een dessert, maar we waren er allemaal over uit dat deze heel goed werken als gebakje bij de koffie. Serveer deze voor je niet-vegan vrienden en familie en jij mag op elke verjaardag de taarten verzorgen 😉

Maar goed, genoeg gekletst. Nog een paar kiekjes en dan kun je aan de slag!

Wat je nodig hebt (voor 2 kleine taartjes):

 • 3/4 cup amandelmeel
 • 1/4 cup noten (ik ging voor walnoten)
 • 3/4 cup rozijnen
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 mespuntje zout
 • 200 gram cashewnoten, geweekt
 • het sap van 1 limoen
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • 3 eetlepels kokosolie (het liefst vloeibaar, maar om ‘m raw te houden kun je deze niet smelten natuurlijk)
 • 1/2 theelepel vanillepoeder
 • 1 theelepel macapoeder (optioneel)
 • 1/2 cup blauwe bessen (+ een paar voor garnering)

Het is belangrijk dat je de cashewnoten de nacht van te voren laat weken (of ten minste een paar uur), zodat deze helemaal zacht zijn. Voor de boden voeg je de amandelmeel, noten, rozijnen, kurkuma en het zout toe aan een keukenmachine of blender. Mix tot er een deegbal ontstaat en verdeel die over je bakblik(jes) (ik gebruikte twee kleine springvormpjes van 12cm). Voeg nu de cashewnoten, het limoensap, de ahornsiroop, kokosolie, vanillepoeder en macapoeder toe aan de keukenmachine of blender en mix tot er een glad mengsel is ontstaan. Verdeel de helft over de bodem en zet dit voor een half uur in de vriezer. Mix ondertussen de blauwe bessen door de andere helft van het cashewmengsel en giet dit na het halve uur over het witte deel. Druk er nog wat blauwe bessen in en plaats de cheesecake terug in de vriezer voor minstens 2 uur.

Wanneer je de cheesecake uit de vriezer haalt, kun je deze het beste gelijk aansnijden. Wacht nog wel even een kwartiertje met eten, zodat-ie weer wat ontdooit is. Ik weet dat het moeilijk is, maar geloof mij: het is echt beter 🙂

Heb jij deze cheesecake gemaakt? Deel ‘m dan op Instagram en vergeet vooral plantbasedbrekkie niet te taggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *