Diner, Lunch, Recepten

Gado gado pizza

Afgelopen maandag plaatste ik een foto van een gado gado pizza. Deze pizza was een experimentje, maar wel eentje die heel goed is gelukt! Omdat velen van jullie wel geïnteresseerd waren in het recept: bij deze!

Deze gado gado pizza is enigszins spontaan ontstaan. Ik had vegetarische kipstuckjes, pindakaas en leftover sperziebonen tot mijn beschikking en nu ben ik eerlijk gezegd niet zo’n ‘gado gado held,’ maar ik heb ze wel eens samen in het … gerecht gezien. Uren, dagen heb ik gezocht naar een gado gado pizza recept (oké, misschien een paar minuten). Niet te vinden. Er zat niets anders op: ik moest ‘m zelf maken!

De pizza is gemaakt met de nieuwe pompoenbodem van Magioni, maar je bent natuurlijk vrij om welke pizzabodem dan ook te gebruiken. Ik ben een enorme voorstander van zelfgemaakte bodems, maar die van Magioni stelde me zeker niet teleur! Ik mag Magioni trouwens wel een beetje promoten hier, maar dit recept is zeker niet gesponsord. Just so you know. Ik ben er oprecht tevreden over 😉

Wat je nodig hebt:

  • een pizzabodem
  • vegetarische kipstuckjes (ik gebruikte die van De Vegetarische Slager, maar je kunt eventueel ook tofu gebruiken)
  • 5 eetlepels natuurlijke pindakaas (ik gebruikte de Chilipeper Citroengras pindakaas van De Pindakaaswinkel)
  • 3 eetlepels kokosyoghurt
  • 1/2 ui, in ringen
  • 1/2 chilipeper, in ringen
  • 1 handje sperziebonen, gekookt
  • 1 wortel, in dunne reepjes
  • 1 eetlepel pinda’s, gehakt
  • vegan geraspte kaas (optioneel)

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de lege pizzabodem voor ongeveer drie minuten. Meng de pindakaas met de kokosyoghurt en smeer ongeveer driekwart hiervan over de pizzabodem. Door de rest van het pindakaasmengsel meng je de kipstuckjes. Bak deze zo’n 5 minuten in een koekenpan tot ze lichtelijk knapperig zijn. Verdeel de kipstuckjes over de pizzabodem en beleg deze vervolgens met de rest van de ingrediënten. Plaats de pizza terug in de oven voor 10-12 minuten. Serveer direct.

Heb jij deze pizza gemaakt? Deel ‘m dan op Instagram en vergeet vooral plantbasedbrekkie niet te taggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *