Blog, Lunch

Fashion for food: Boho-Tiffins!

Sommigen van jullie zullen deze stapelbakjes al in mijn Instagram stories voorbij hebben zien komen. Stapelgek ben ik erop: mijn nieuwe Tiffin (zagen jullie mijn woordgrap? Hihi!).

Een Tiffin, wat? Ja, een Tiffin, Dabba of Randang, zoals-ie ook wel eens genoemd wordt, is een driedelige lunchbox. De roots van deze te gekke stapelbakjes liggen in British India. In Mumbai alleen al worden er dagelijks 175.000 Tiffins rondgebracht door zo’n 4.000 Dabbawalla’s (Tiffinkoeriers).

Een van mijn oplettende volgers herkende de Tiffin als Safertas uit Saudi-Arabië, waar deze lunchbox dus ook al eeuwenlang deel uitmaakt van de arabische eetcultuur.

Ik weet niet of jullie dat ook hadden, maar ik schaamde me vroeger altijd dood voor mijn lunchbox. Omdat ik niet nog ‘oncooler’ wilde zijn dan ik al was, propte ik mijn broodjes in plastic zakjes. Niet zo milieubewust en zeker niet praktisch, want mijn lunch kwam elke dag weer geplet mijn tas uit. Als ik er zo over nadenk, zagen die boterhamzakjes er nog minder hip uit dan de gemiddelde lunchbox 😉 Maar hee, daar hoeft niemand meer over na te denken, want daar hebben we nu dus de Boho-Tiffins voor!

De mijne zijn gevuld met bloemkoolsushi (recept volgt), een fleurige salade en pandabeertjes van rijst. De pandabeertjes waren een gevalletje van ‘nailed it’, maar dat maakte ze zeker niet minder lekker!

Ik vind het super om te zien hoe zo’n Tiffin wereldwijd gebruikt wordt. Chantal ook, want zij bracht deze kleurrijke stapelbakjes naar Nederland en maakte ze 100% boho-proof! Thanks Chantal, voor deze prachtige Tiffin!

Wil jij ook zo’n fashionable lunch? Je vind ze op www.boho-tiffin.com.

Disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *