Ontbijt, Recepten

Appeltaart breakfast bowl

Als ik een taart mocht kiezen die ik mijn hele leven voor ontbijt zou moeten eten, dan zou het sowieso appeltaart zijn. En dan wel die van mijn moeder. Gelukkig (of helaas) hoef ik die keuze niet te maken, maar om mijn moeders appeltaart toch een beetje te eren: hét recept voor de appeltaart breakfast bowl!

De zomer komt tot zijn einde en laten we eerlijk zijn: de tropische fruitsoorten hebben hun tijd ook wel gehad. Problemen met winterse fruitsoorten als appels, peren en mandarijnen heb ik niet, maar we moeten het wel een beetje leuk houden. Een appeltje en wat kaneel door de havermout kennen we inmiddels wel, dus ik vond het tijd voor wat nieuws.

Deze appeltaart breakfast bowl is warm, cosy en heerlijk voor op de wat koudere dagen. Ik heb ervoor gekozen om de appel in water te bakken, omdat ik het onnodig vind om hier olie voor te gebruiken. De gezonde vetten kun je hier halen uit de notenpasta en eventuele noten. Mijn buik wordt er in ieder geval erg blij van – en mijn vriendje ook.

Wat je nodig hebt:

  • 1 appel
  • plantaardige yoghurt
  • granola (ik gebruikte mijn zelfgemaakte boekweit granola)
  • 1 theelepel notenpasta
  • véél kaneel

Schil de appel (of niet, maar was ‘m wel) en snij deze in dunne partjes. Giet een klein laagje water in een koekenpan en plaats deze op het vuur. Voeg de appeltjes en wat kaneel toe. Plaats een deksel op de koekenpan en laat de appeltjes in zo’n 3 minuten garen. Vul ondertussen een bakje met plantaardige yoghurt, granola (je kunt hier voor glutenvrije granola gaan) en een theelepeltje notenpasta. Wanneer de appelpartjes zacht zijn, voeg je deze toe aan je bowl. Strooi er eventueel nog wat kaneel overheen (ben ik een grote voorstander van) en geniet!

Heb jij deze appeltaart breakfast bowl gemaakt? Deel ‘m dan op Instagram en vergeet vooral plantbasedbrekkie niet te taggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *